Over

Sinds 2013 maakt het Nederlandse merk Veryus al petten van de beste kwaliteit. Hier lees je over het ontstaan, de visie en de mensen achter Veryus

Het begin…
Veryus is het verhaal van twee Nederlandse studenten, Julien Winkel en Terry Wagner, die na een wereldreis van 11 maanden de hoogtepunten van hun reis wilden omzetten in een merk. Aangezien beiden op praktisch elke foto met een petje achterstevoren stonden was de keuze makkelijk gemaakt. Als gelouterd petten dragers wisten zij precies aan welke criteria een goede cap moest voldoen. Zij waren dan ook erg kritisch betreffende kwaliteit en pasvorm. Na verscheidene samples getest te hebben was de perfecte combinatie gevonden en was Veryus geboren.

Na enkele jaren samengewerkt te hebben is Julien een bedrijf begonnen binnen de data-analyse/A.I. en heeft hij Veryus overgedragen aan Terry.

Wat betekent “Veryus” ?
Veryus is een combinatie van “very us” en “various”. “very us”, oftewel erg dicht bij onszelf gebleven, komt vanuit de voorliefde voor caps. Je spreekt het uit als “various”, waarmee Veryus zich probeert te onderscheiden door authentiek te zijn. Met name op gebied van kwaliteit en pasvorm.

Waarom een Uil?
De uil symboliseert vrijheid en wijsheid. Vrijheid om eraan herinnerd te worden zo nu en dan de vleugels open te slaan. Op avontuur te gaan en onbekende plekken ontdekken! Wijsheid om open te staan voor anderen, interesse te tonen en ieder in z’n element te laten. Zeker op reis ontmoet je de meest interessante mensen, ieder met hun eigen unieke verhaal!

Veryus: reis over de wereld in stijl
Met de slogan “let’s travel the world with Veryus” probeert Veryus mensen te stimuleren de wijde wereld te verkennen. Inmiddels is de Uil al gespot in meer dan 30 landen =). Wekelijks verschijnt er een foto van een backpacker of reiziger bovenaan een bergtop, of op een warm strand.

Veryus nu
Anno 2020 worden de producten van Veryus verkocht in zo’n 10 online- en offline kanalen. Waaronder winkels in het centrum van Amsterdam. Naast de caps is zijn er meer reisproducten bijgekomen, waaronder drybags en mutsen

Daarnaast is Terry bezig met het afronden van zijn studie geneeskunde en is hij net op medische missie geweest in Ghana. In 2019 heeft Arts&Auto een stukje geschreven over het combineren van geneeskunde met een kledingmerk.

Het doel blijft om te werken als chirurg en om iets te kunnen betekenen met Veryus. Het streven in om samenwerkingen aan te gaan en jaarlijks een deel van de omzet te doneren aan kinderen in ontwikkelingslanden of aan bedreigde diersoorten

Lifestyle blogger Amsterdamming ging een dag met Terry op pad en schreef een heel leuk artikel!! Klik hier om te lezen.

Heb je vragen? Of een keertje koffie drinken? Stuur gerust een mailtje naar info@veryusclothing.com