Meteen naar de inhoud

Over

Amsterdam, 2013…

Het begin…

Veryus is het verhaal van twee Nederlandse studenten, die er na een wereldreis van 11 maanden nog steeds niet in waren geslaagd om een pet te vinden van goede kwaliteit en comfortabele pasvorm. Als gelouterd petten dragers wisten zij precies aan welke criteria een goede cap moest voldoen. Daarom besloten zij om in 2013 zelf petten te gaan maken. Na verscheidene samples getest te hebben was de perfecte combinatie gevonden en was Veryus geboren.


Wat betekent “Veryus”?

Veryus is een combinatie van “very us” en “various”. “very us”, oftewel erg dicht bij onszelf gebleven, komt vanuit de voorliefde voor caps. Je spreekt het uit als “various”, waarmee Veryus zich probeert te onderscheiden door authentiek te zijn. Met name op gebied van kwaliteit en pasvorm.

Waarom een uil?

De uil symboliseert vrijheid en wijsheid. Vrijheid om eraan herinnerd te worden zo nu en dan de vleugels open te slaan. Op avontuur te gaan en onbekende plekken ontdekken! Wijsheid om open te staan voor anderen, interesse te tonen en ieder in z’n element te laten. Zeker op reis ontmoet je de meest interessante mensen, ieder met hun eigen unieke verhaal!

Reizen in stijl

Met de slogan “let’s travel the world with Veryus” probeert Veryus mensen te stimuleren de wijde wereld te verkennen. Inmiddels is de Uil al gespot in meer dan 30 landen =). Wekelijks verschijnt er een foto van een backpacker of reiziger bovenaan een bergtop, of op een warm strand.

 

Veryus nu

Anno 2021 worden de producten van Veryus verkocht in zo’n 10 online- en offline kanalen. Waaronder winkels in het centrum van Amsterdam, Zaandam en Noordwijk-Binnen. Naast de caps is zijn er meer reisproducten bijgekomen, waaronder drybags en mutsen

Heb je vragen? Of een keertje koffie drinken? Stuur gerust een mailtje naar info@veryusclothing.com