Meteen naar de inhoud

Drybags

Waterproof Drybag

Drybag, zoals het woord al zegt, is een flexibele waterdichte tas die kleding, gevoelige accessoires en andere items beschermt. Door de bovenzijde van de tas meerdere keren om te vouwen, worden je spullen beschermd tegen water en regen. Je kunt ze gebruiken bij kanoën en raften, maar waarom zou je ze niet gebruiken als gewone tas op een regenachtige dag? Want met z’n capaciteit van 10 liter passen namelijk al je spullen er gemakkelijk in

Naam van de drybag?

Is het jou ook opgevallen dat al onze drybags een bijzondere naam hebben gekregen? Al onze waterbestendige tassen zijn namelijk vernoemd naar mythologische figuren die in het water leefden.

Scolopendra was een gigantisch zeemonster, deels rivierkreeft en deels garnaal. Volgens sommigen was scolopendra zelfs het grootste zeemonster dat er bestond omdat het regelmatig schepen ten onder bracht. Daarnaast betekent scolopendra In het Latijn betekent “duizendpoot”. 

Triton was een Griekse god van de zee, omdat het een zoon van Poseidon was. Triton wordt vaak beschreven als de klassieke meerman, doordat hij het bovenlichaam had van een mens en het onderlichaam van een vis. Wist je dat er in Rome een fontein van Triton, oftewel Fontana del Tritone, is? Gemaakt door niemand minder dan Bernini in de 17e eeuw. 

Aphros en Bythos waren beiden water centauren (Ichthyocentauren), hybride wezens met het bovenlichaam van een mens, onderlichaam van een paard en de staart van een vis. Aphros representeert schuim in de Griekse mythologie en Bythos de diepte. Wij zijn overigens niet de enigen die de naam van Aphros gebruiken in ons merk. In het zuiden van Portugal wordt namelijk de “Aphros” wijn geproduceerd. Echter durven wij niet te zeggen of deze wijn net zo goed is als ons eigen Aphros product…